Pasarile

pasari Era seara ajunului de Craciun. Barbatul a facut cu mina in timp ce-si privea sotia conducind-o cu privirea pe drumul ingust ce ducea la sosea. S-a gindit:„Poate sa mearga la biserica,dar dece este nevoie sa faci atita caz la nasterea unui copil,chear daca a pretins ca este Fiul lui Dumnezeu trimis pe pamint. Mai mult,eu am fot cam ocupat in ultimul timp. Va fi bine sa pot avea reo doua are se somn cind sa ma doihnesc.”

In timp ce se intoarcea inapoi in casa, mici fulgi de zapada au inceput sa cada si tacut acopereau cararea. Se aseaza in fata focului,pe scaunul favorit,avind in mina un zear si o ceasca de cafea ferbinte linga el.Stirile se perdeau din actoalitate pe masura ce piriitul lemnelor si focul l-au adormit.

Dintr-odata un zgomot infundat in geam l-a trezit.Di[a ce si-a pus ochilariii,a opservat cam 15,poate 20 de pasari care zburau zapacite incoace si incolo alarmate de furtuna venita pe neasteptate.Era clar ca una dintre el a zburat direct in fereastra,in incercarea de a gasi adapost de furtuna,dar acum s-a alaturat celorlante pasari care zburau aiurea. „Ce pasari proaste.Dece nu zboara si ele intr-un loc singur si cald?” Dar imedeat dupa acest gind i s-a facut mila de ele. „Unde sa se duca? Unde ar putea sa gaseasca adapost si caldura?”

In timp ce privea ninsoare si pasarile care zburau,s-a gindit: „Ce-ar fi daca se vor adaposti in hambalul meu? Poate ca daca deschid usile cele mari,vor zbura inauntru si le va fi cald si bine.”

Cind a ajuns la hambar a descuiat marile usi de lemn si le-a le-a deschis larg.Chear a inceput sa cheme pasarile spunind: „Aici pasarelelor,veniti aici in hambar unde e cald si bine.” Dar pasarile au continuat sa zboare frenetic,fara sa bage de deama prezenta omului.

S-a gandit ca poate le sperie,asa ca a fugit la cel mai apropiat loc progejat de vint si a asteptat ca ele sa-si gaseasca un adapost.In timp ce astepta,a opservat ca intrarea de la hambar parea intunecoasa si rece. „Pate nu-i atragator pentru pasari;poate daca aprind lumina din hambar vor vedea intrarea si vor zbura inautnru.”

A fugit inapoi la hambar si a aprins lumina.
Totusi acestea au continuat zborul lor frenetic. Una a venit aproape de intrare,iar el s-a bucurat asa de mult: „A prins ideea,a prins ideea…” Dar a zburat inapoi la celelante.

A incercat sa creeze o carare in zapda,aruncind griu pina la cararea din hambar,sperind ca o vor urma. Dar nimic nu era de folos. In final a inceput sa alerge incoace si incolo,incercind sa conduca pasarile la intrare,dar fara nici un rezultat.

Cu frustrare s-a aruncat pe genunchi in zapada care crestea cu viteza.Pasarile inca mai zbor frenetic incoace si incolo. „Dece nu vad?Dece nu inteleg? Eu doar incerc sa le ajut.Daca asi putea sa ma fac o pasare,atunci asi putea sa le aduc la adapost si sa le salvezi,atunci ar vedea.Daca asi putea sa ma fac o pasare!”

Chiar in acel moment clopotile de la biserica au inceput sa bata si el si-a amintit ca era ajun de Craciun. Era momentul in care Dumnezeu s-a facut om si a venit pe pamint. S-a uitat in sus la pasari si lacrimi au inceput sa-i curga pe obraji.Dumnezeu s-a facut om ca sa ne arate calea si sa ne salveze! Acum a inteles,acum a inteles!!!

Casco Nadejda

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: