„Am fost sfintiti noi …prin jertfirea trupului lui Isus Hristos,odata pentru totdeauna”(Evrei 10:10)

Aderenta rigita la o lista cu ce sa faci si ce sa nu faci,apeleaza la mindrie si la auto-suficienta noastra prin adoptarea mitului ca daca ne straduim putem cistiga bunavointa lui Dumnezeu.

Aceasta este o gindire bazata pe teama si Dumnezeu „Dumnezeu nu ne-a dat un duh de frica”(2Timotei 1:7).”In dragoste nu este frica”(1 Ioan 4:18).Legalism inseamna teama ca Dumnezeu nu este destul de mare pentru a ierta pacatele si ca daca nu face ceea ce trebuie asa cum trebuie si cind trebuie- si daca nu face perfect – am dat de bucluc.

Jon Walker scrie: „asta e o minciuna ce miroase a iad!Cind ne temem sa nu facem greseli,devenim timizi si ne limiteaza de la o traire din belsug.Noi nu lasam ca analiza sa domine deciziile,in timp ce ducem o viata tacuta,disperata,fara credinta,temindu-ne sa avem indrazneala pe care ne-o da harul de a umbla in incertitudine…fara a ne teme de respingeri”.

Vorbind inpotriva religiei bazata pe fapte,Martin Luther a scris: „esti un pacatos si pacatele tale sunt puternice,dar lasa ca increderea ta in Hristos sa fie mai puternica…bucura-te in Hristos…cel ce a invins pacatul”.
Nu,Luther nu a scuzat pacatul!El a readus harul la locul lui de drept afirmind ca nimic nu ne poate desparti de dragostea lui Dumnezeu (Romani 8:38-39).
El nu a subestimat legea,ci a ridicat harul.

Har inseamna sa vorbesti cu Dumnezeu si sa-I asculti vocea cind ar fi mai simplu sa consulti cartea de reguli.Adevarul este ca atunci cind Domnul Isus „a intrat chear in cer,ca sa Se infatiseze acum,pentru noi, inaintea lui Dumnezeu”(Evrei 9:24),El ne-a eliberat pentru a avea o relatie cu El lipsita de teama pacatului care ne separa.

Nadea Cashko.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: