Cum sa traim si sa ne comportam in viata?

Dumnezeu este singurul care ştie cum trebuie alcătuit sufletul omului pentru ca el să poată deveni Casa Domnului. După purificarea omului, purificatorul părăseşte Templul, pentru a putea să se reverse din exterior în interiorul omului, pentru că Dumnezeu nu pretinde că ar vrea să dispună de om după bunul Lui plac, amestecându-se în problemele lui, rămânând înlăuntru şi amplificându-i virtuţile. Omul trebuie să se trezească şi să devină deschis faţă de libertatea deplină, singura în măsură să îi permită să devină desăvârşit.

Cine seamănă cu zgârcenie culege cu zgârcenie, cine seamăna cu generozitate recoltează cu generozitate.

„Rămâneţi în iubire şi nu vă adânciţi în cunoaşterea acestei lumi, ci în cunoaşterea lumii Mele care vine din ceruri.”

Adevărul este lucrul cel mai înalt şi mai sfânt pe acest pamânt. Cel care este credincios principiului adevărului şi dreptaţii îmbracă cea mai înaltă şi mai nobilă demnitate care se află pe acest pământ.

Nu este bine să te temi de Cel pe care ar trebui să-L iubeşti mai mult decât orice pe lume.

Cine are dreptate, trebuie să se apere orice-ar fi, prin cuvânt si prin fapte.

Cu cât un om autentic se apropie mai mult de desăvârşire, cu atât are mai multă forţă şi putere în cunoaşterea sa şi în voinţa sa de acţiune.

În caz de legitimă apărare sau în caz că Dumnezeu ţi-o cere, o luptă întreprinsă împotriva unui duşman este justificată.

Acolo unde oamenii se simt bine, nu este loc pentru un profet decât dacă acesta este bătrân. Aceşti nebuni nu iau în considerare decât cuvintele bătrânilor şi consideră înţelepciunea unui tânăr drept o exaltare a imaginaţiei sale.
Ar fi mai bine pentru un profet să meargă în străinătate; acolo are mai multe şanse să poată influenţa oamenii care nu îl cunosc.

Nu vă preocupaţi de viitor
Este suficient să faci ceea ce ţi se cere, nu trebuie să te preocupe consecinţele. Singur Tatăl cunoaşte ce se va petrece şi ce trebuia să se petreacă, în conformitate cu întreaga profunzime a înţelepciunii şi iubirii divine, precum şi Cel căruia Tatăl vrea să-i reveleze când, de ce şi cum este permis ca un lucru sau altul să se petreacă.

Dumnezeu, adevăratul proprietar
Acceptă să consideri mereu bunurile tale materiale ca pe un împrumut de la Dumnezeu pentru scurt timp.

Credinţa în Dumnezeu este cea mai mare comoară
Adevăr îţi spun, credinţa adevărată şi deplină în Dumnezeu valorează mai mult decât toate comorile din lume, care pot fi câtva timp de folos trupului, dar nicidată sufletului tău. Dacă îţi perverteşti sufletul şi îl pierzi astfel, ce vei da înapoi pentru a-l salva?

Despre comerţ şi afaceri
Acolo unde se instalează comerţul şi afacerile nu mai este deloc loc pentru credinţă şi iubire şi acolo unde dispar credinţa şi iubirea nu mai este nimic de făcut.

Viaţa terestră conduce la moartea spiritului
Viaţa pe acest pământ nu oferă nici viaţă nici libertate ci doar moartea. A muri faţă de acest pământ înseamnă a te naşte în spirit către viaţa eternă şi către adevărata libertate.

Compasiunea faţă de cei săraci
Adevăr, adevăr vă spun, cel care îl abandonează pe fratele său la nevoie, Îl abandonează simultan pe Dumnezeu din Ceruri, care îl va abandona la rândul Lui, înainte ca el să-şi dea seama!
Dar cel care nu-l părăseşte pe sărmanul său frate, chiar dacă Dumnezeu îl pune la încercare, va fi binecuvântat înainte ca el să ajungă să se îndoiască, primind o bogăţie eternă.

Despre influenţele omului
Oamenii gândesc singuri, au intenţii lăudabile; dar când vine momentul să acţioneze, ei râvnesc la lume, la bogăţiile sale şi la tot ce poate satisface nevoile înşelătoare ale cărnii (trupului); ei acţionează atunci rău din egoism.
De acum înainte, cunoaşterea binelui şi a adevărului va fi adusă oamenilor din exterior, din ceruri.

Un semn al timpului nostru
Din punct de vedere spiritual, toţi oamenii se află în întuneric şi ei sunt complet orbi. Mai mult oamenii ar trebui să devină văzători nu numai pentru zi , ci şi pentru noapte, căci numai atunci, din prima lor noapte şi dimineaţă, se va face pentru ei prima zi adevărată.

Este mai bine să taci, decât să minţi, chiar dacă o faci cu cele mai bune intenţii

Când vorbesc de întoarcerea acasă, Eu Mă gândesc şi Mă refer la omul interior, care este adevăratul loc de întâlnire spirituală a vieţii, puterii şi a întregii înţelepciuni. Ei bine, să mergem acolo, avem nevoie de pace interioară.

„Iartă totul, la fel cum iert şi Eu şi atunci vei avea inima liberă”.

Omul nu trebuie să separe ceea ce Dumnezeu a unit
Ceea ce Dumnezeu a unit, nici un om nu trebuie să separe, o casătorie adevărată este indisolubilă. În schimb, o căsătorie falsă, făcută după criterii lumeşti, nu reprezintă o unire în faţ alui Dumnezeu şi poate să se desfacă, la fel ca toate relaţiile trupeşti care există între oameni (fără binecuvântarea lui Dumnezeu) şi care nu sunt decât cele mai mari destrăbălări, care mijlocesc venirea pe lume a fiilor lui Satana.
Sunteţi de acum înainte bărbat şi femeie, o singură fiinţă în faţa lui Dumnezeu! Amin!

Despre adevăratul post
Cel care posteşte la momentul potrivit face mai bine decât cel care trăieşte permanent în viciu şi dezmăţ. Dar sunt posturi şi posturi! Adevăratul post constă în a te păzi de toate păcatele şi în a renunţa din toate puterile la aceste bunuri lumeşti, în a-ţi lua crucea pe umeri şi a Mă urma fără să te temi să bei si să mănânci, dar evitând bineânţeles excesele care conduc la dezmăţ; orice alt post are o mică valoare sau nu are nic una.

Despre interpretarea viselor şi despre puterea sufletului de a le înţelege
Dacă sufletul trăieşte în bunătate şi adevăr, atunci el vede în vis chiar adevărul datorită căruia el poate să facă bine în viaţă. Dar dacă sufletul trăieşte în greşeală şi implicit în rău, el va vedea în vis neadevărul şi atunci va face rău.
Sufletul nu înţelege (încă) ceea ce vede în această lume (de vis) mai mult decât înţelegeţi şi simţiţi voi din ceea ce vedeţi în această lume exterioară, în care trăiţi în timpul zilei (în starea de veghe)!
Când spiritul se va naşte din nou în voi, veţi simţi pe deplin şi veţi înţelege totul.

Cum pot fi recunoscuţi păcătoşii
Cel care se destrăbălează şi se prostituează are sufletul foarte bolnav; acest gen de păcat împietreşte inima omului, îl face să-şi piardă sensibilitatea şi compasiunea faţă de ceilalţi, iar în cele din urmă, el nu se mai iubeşte decât pe sine, ca pe un obiect, pentru a-şi satisface poftele, nu din dragoste pentru acel obiect, ci chiar de dragul desfrâului. o asemenea ini mă respinge Cuvântul lui Dumnezeu, care ar putea-o păzi de poftele rele, iar omul devine în cele din urmă duşmanul celor ce păstrează în inima lor şi pun în practică Cuvântul lui Dumnezeu.

Consecinţele desfrâului
Nefericiţi sunt bieţii nebuni orbi, cărora le este frică de oameni, dar nu se tem de Dumnezeu, care cunoaşte inimile şi pătrunde chiar şi cele mai adânci taine. Sentimentul monden al ruşinii nu este altceva decât vanitate pură.
Adevăr vă spun, oamenii lascivi, impudici, desfrânaţă şi prostituatele nu vor mai intra în Împărăţia Cerurilor; va trebui ca ei să se lepede complet de viciile lor, căci omul comite toate celelalte păcate în afara trupului său, putând să se dezlege cu uşurinţă de ele, pentru că ceea ce este exterior nu îl strică atât de mul t pe om. Dar desfrâul se face în trupul omului şi în cele din urmă strică deopotrivă sufletul şi spiritul; este deci unul dintre cele mai mari păcate.

Lăsaţi-i pe morţi să-şi îngroape morţii
„Urmează-Mă şi lasă-i pe morţi să-şi îngroape morţii”. Este mai important să te preocupi de viaţă decât de moarte, căci toţi cei care au falsa concepţie de a se ocupa de morţi şi care fac mare caz de ceremoniile de înmormântare, o fac – mai mult sau mai puţin – datorită faptului că ei onorează moartea.
Adevărata moarte a omului este egoismul, care se manifestă prin acest spirit al orgoliului mereu în căutare de onoruri; astfel, chiar înmormântarea pompoasă a unui mort nu este altceva decât ultimul semn de orgoliu al unui om mort de mult timp, din punct de vedere spiritual.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: