Daca este voia Ta

Cind este clar care este voia lui Dumnezeu intr-o anumita situatie,bine inteles ca nu este potrivit sa adaugam cuvintele “daca este voia Ta ” la aceasta cerere.

Dar de nenumarate ori se intimpla ca pur si simplu nu stim care este voia lui Dumnezeu. In aceste cazuri,este corect sa continuam cererile noastre de voia Lui.

Dupa ce a cerut ca paharul sa treaca de la El, Isus a spus: “Totusi ,nu cum voiesc Eu ,ci cum voiesti Tu ”, Mat.26:39. Pavel a spus: “Trag nadejde sa mai ramin cu voi citava vreme,daca va ingadui Domnul”, 1Cor.16:7. Eacov a scris: ”…voi,dimpotriva,ar trebui sa spuneti: Daca va vrea Domnul ,vom trai si vom face cutare sau cutare lucru ”, Iacov 4:15.

John Mac Neil a scris in Viata unpluta de Duhul: “Cind Dumnezeu da crestinelor o promisiune clara cu privire la o anumita binecuvintare,este privilegiul crestinului sa revendice prin credinta lucrul promis.Daca Dumnezeu ii spune ca o anumita binecuvintare este a lui in virtutea faptului ca este copilul Sau , el trebui sa revendice ceea ce prin har a fost facut a lui .Aici nu este nevoie sa “intrebe”in felul urmator:”Doamne,daca aceasta este voia ta sfinta,da-mi acest lucru”.Unde este justificarea pentru “daca”?Nu i-a spus Domnul ca este voia Lui?Nu a promis El acest lucru?Nu i l-a dat deja?Dece trebuie sa-L ia in deridere pe Dumnezeu spunind: “Daca este voia Ta”?

“Dar sa presupunem ,pe de alta parte,ca acest om vrea ceva ce Dumnezeu nu i-a promis in mod expres ca-i va da ,un lucru vizavi de care El nu Si-a revelat voia ; tot ce poate face crestinul in aces caz este “sa ceara”;nu poate “sa revendice ”; si s-ar putea ca Dumnezeu sa-i dea ceea ce cere,sau se poate ca El va vedea ca cel mai bine ar fi sa refuze cererea copilului Sau… Sa invatam , asa dar , sa distingem calr intre “a revendica ” bazindu-ne pe promisiunea exprimata in Cuvint si “a cere”,ca cerinta in rugaciune .”nu putem sa-L fortam pe Dumnezeu sa ne dea ceva,pritinzind acel lucru sau insistind asupara lui ,sau pur si simplu crezind ca este al nostru . ”

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: