Legatura dintre rugaciune si credinta

Legatura dintre rugaciune si credinta

Inainte de toate,trebuie sa credem ca Dumnezeu exista si ca El ii rasplateste pe cei ce-L cauta cu staruinta,Evr.11:6.
Este gresit sa presupunem ca,daca noi credem un lucru cu toata convingerea,acesta se va si intimpla.Credinta trebuie sa se bazeze pe Cuvintul lui Dumnezeu.Daca Dumnezeu face o promisiune,eu pot sa pretind aceasta promisiune prin rugaciune si stiu ca ea se va implini.

Cind gloria Tatalui
Este scopul fiecarei rugaciuni,
Dumnezeu Fiul o aduce,
Cind Duhul sustine cererea,
Cind inima credincioasa asteapta,
Atunci stim ca fiecare cerere facuta primeste raspuns.

Exista doua cai principale prin care Dumnezeu ne comunica Cuvintul Sau.Prima este Biblia.In ea,noi gasim principiile generale ale voii Lui.Cu cit rugaciunea noastra este bazata pe Biblie,cu atit mai siguri putem fi de raspunsuri.

Uniori Dumnezeu Isi dezvaluie voia sau promisiunea in mod subiectiv,adica,El ne indruma pasii cu soapta tandra a Duhului Sfint. De exemplu,El ne poate da siguranta ca persoana iubita va fi vindecate sau ca resursele necesare ne vor fi furnizate la vremea potrivita.Avind o astfel de siguranta,putem sa ne rugam cu incredere.Totusi,Dumnezeu nu ne va da niciodata revelatii personale care sa vina in contraditie in vriun fel cu Cuvintul scris.

Daca eu am o presimtire,o intuitie sau o banueala,aceste chestiuni subective trebuie aduse la lumina si confirmate de Scriptura,deoarece in acest fel ne vorbeste Dumnezeu astazi.Si trebuie sa fim foarte atenti cu aceasta sfera a revelatiei subiective.Crestinii adesea spun ca Dumnezeu le-a revelat un lucru sau altul,dar evenimentele ulterioare arata ca Domnul nu spusese nicidecum acel lucru.

Pentru a rezuma,asadar: noi ne putem ruga cu credinta atunci cind avem revelata voia lui Dumnezeu,fie prin Scriptura,fie printr-un cuvint personal transmis noua de Duhul si confirmat prin Scriptura.Dar sa presupunem ca nu stim care este voia Lui,indiferent care ar fi aceasta. Acesta este momentul in care noi putem fi in mod deosebit recunascatori pentru faptul ca Domnul Isus si Duhul Sfint Se roaga pentru noi,Rom.8:26,27,34.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: