Ocultismul

Intr-un oras de apropierea Samariei,traea un vrajitor cu numele Simon,care i-a orbit pe oamenii cu practecile sale oculte.
Simon a pretins ca este o persoana deosebita,ear locuitorii Samariei au cazut prada trucurilor sale deabolice,crezind ca puterea lui Dumnezeu se manifesta prin el (Faptele Apostolilor 8.9-11).Apostolul Petru si-a dat seama ca Simon se afla in “lanturile faradelegii” , ca tot ce facea el nu avea valoare si ca era o actiune care atragea privirile intr-o directie gresita.

Dovezile sunt incontestabile. Europa trece actualmente printr-o reinviere a ocultismului. In prezent avem mii de vrajitori (mediumi spiritisti) care se intilnesc cu regularitate sa practice ritualurile pagine si sa invoce in mod deschis puterile intunericului. S-a estimat ca in Anglia de astazi exista mai multi vrajitori si vrajitoare decit au fost vreodata in Evul Mediu! Practici care cu putin timp in urma erau facute numai in secret si care erau dispretuite de omul de rind, sunt popularizate acum prin intermediul teatrului, cinematografului, televizorului, video-ului, cartilor si jocurilor computerizate.

Se pare ca marele interes aratat demonismului si magiei negre se datoreaza faptului ca omul este nemultumit cu o explicatie pur stiintifica asupra universului. Multi oameni de astazi sunt gata sa creada ca mai exista „altceva”, o realitate spirituala care se afla in spatele lumii fizice din jurul nostru. Nedorind sau incapabili din cauza nestiintei sa se adreseze Evangheliei crestine pentru aflarea adevarului despre „cealalta lume”, ei cauta in ocultism o explicatie si o traire a acestei realitati spirituale.

Multi nu-si dau seama de lucrul acesta, dar Biblia are multe de spus despre ocultism, asa cum este exprimat el in magie si in prezicerea viitorului. Magia (vrajitoria) este arta de a face lucrari cu puteri supranaturale apelind la duhuri rele. Ghicirea e arta de a prezice evenimente viitoare apelind la aceiasi agenti. Acesti agenti (demoni) imita adesea persoanele decedate pentru a-i insela pe barbatii si femeile care li se adreseaza pentru informatii.

Magia este imitarea minunilor lui Dumnezeu de catre Satan. Ghicirea este imitarea falsa facuta de el a profetiei de inspiratie divina.
Este adevarat, desigur, ca unele dintre activitatile de astazi care trec drept magie sau ghicire se dovedesc a nu fi altceva decit o minciuna si inselatorie. Totusi, in multe cazuri, asemenea activitati implica, in mod efectiv, contactul direct si comunicarea cu spiritele rele. Scriptura n-a negat niciodata realitatea ocultismului. Departe de aceasta!

Recunoscind fortele satanice care se ascund in spatele lui, Biblia pronunta avertismente sonore si clare impotriva credinciosilor care au vreo implicatie in ocultism.Ocultismul, de orice natura ar fi , este o capcana,care robeste si duce la constringere,cu scopul ca omul sa nu fie liber si sa mediteze la voia lui Dumnezeu.
Evanghelia veseste prin Isus Hristos iertarea si eliberarea de orice forma a raului.

Poate si tu ai de-a face cu lucruri oculte,ca de exemplu ghicitorie,cititul in carti,horoscop,prorocii mincinoase,bagheta magica,diferite forme de izoterism,shamanism etc. Ai opsearvat,fara indoeala,ca viata iti este neimplinita si plina de intuneric.

Mintuitorul elibereaza de orice legaturi oculte daruind viata vesnica. Marturiseste-i Lui pacatele tale si primeste-L in viata ta ca pe unicul Salvator.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: